Europe Night Trains Slovakia Logo
O nás

Europe Night Trains Slovakia – založenie spoločnosti

Europe Night Trains Slovakia s.r.o. sme založili ku dňu 24.11.2020. 

ENT od založenia analyzuje európsky železničný trh a plánuje naň vstup. Spoločnosť aktívne sleduje konkurenciu a testuje ich služby, s cieľom identifikovať chyby, lepšie pochopiť požiadavky zákazníkov a tým priniesť na železničný trh služby najvyššej kvality. 

Doprava

Poskytovanie dopravných služieb v oblasti železničnej dopravy je hlavnou plánovanou podnikateľskou činnosťou spoločnosti. Na denných linkách pôjde o prepravu cestujúcich vo vozňoch na sedenie a v rôznych triedach. Na nočných linkách sa jedná o prepravu v triede na sedenie a prepravu s ubytovacími službami a to v ležadlových a lôžkových vozňoch. Pri vozňoch prvej triedy poskytneme aj dodatočné služby. 

Ubytovacie služby

Ubytovanie cestujúcich v ležadlových a lôžkových vozňoch ENT predstavuje pre zákazníka komfortné cestovanie na stredne dlhých a dlhých trasách. Pre cestujúcich využitie ubytovacích služieb predstavuje najmä súkromie a pohodlie počas jazdy, a taktiež možnosť vyspať sa bez rušenia ostatnými cestujúcimi a v cene lístka sú aj raňajky. Výhody oproti automobilovej a leteckej doprave spočívajú v absencii potreby šoférovania či odbavovania a čakania na letisku, možnosť lepšieho sociálneho kontaktu so spolucestujúcimi, komfortnejšieho a kreatívnejšieho využívania voľného času na oddych alebo prácu, slobodnejšieho pohybu počas prepravy, pričom si cestujúci oddýchne a ráno sa zobudí v blízkosti svojej destinácie.

Reštauračné služby ENT

Vo väčšine našich diaľkových železničných spojení ENT budú k dispozícií cestujúcim aj reštauračné služby, ktoré budú zabezpečené v moderných reštauračných vozňoch vybavených špičkovou kuchyňou. Jedálny a nápojový lístok bude vytvorený odborníkmi v oblasti gastronómie. Náš jedálny lístok postavíme na kvalite a lokálnosti. Väčšina jedál bude pripravovaných priamo vo vlaku, čím dosiahneme vysokú kvalitu a čerstvosť.

Ekológia

V našej spoločnosti dbáme aj na ekológiu. Všetky plánované linky spoločnosti potiahnu elektrické rušňe, ktoré neprodukujú žiadne emisie. Môžeme povedať že hlavná činnosť spološnosti je prakticky bez emisií.

Spolupráca so školami a Europe Night Trains Slovakia

Spoločnosť plánuje spolupracovať formou duálneho vzdelávania s viacerými strednými a vysokými školami na Slovensku, najmä v oblasti dopravy a gastronómie. Študenti budú mať jedinečnú možnosť získať praktické skúsenosti, ktoré využijú vo svojom profesijnom živote, prípadne zostanú pracovať v spoločnosti ENT. 

Pre viac noviniek sledujte naše sociálne siete a ENT News!