Siemens Mobility - obchodné stretnutie
Stretnutia s partnermi

Siemens Mobility

Siemens Mobility – obchodné stretnutie Viedeň

Dňa 29.11.2022 sme vyrazili do Viedne. Náš cieľ – obchodné stretnutie s našim obchodným partnerom. So spoločnosťou Siemens sme prerokovali podmienky nákupu nových vozňov pre našu spoločnosť.

Nočné vlaky Siemens

Nočné vlaky Viaggio od spoločnosti Siemens mobility budú tvoriť vlajkovú loď našej spoločnosti. Spoločne plánujeme 4 súpravy, pri dĺžke 10 vozňov v súprave. Vlaková súprava Viaggio bude najmodernejšou vlakovou súpravou operujúcou na území Európy. Súpravy tvoria lôžkové a ležadlové vozne. Novinkou sú spacie kapsule, ktoré sa stávajú pri nočnom cestovaní v Európe úplným “gamechangerom“. Vlakovú súpravu plánujeme využívať na dlhších nočných trasách po západnej Európe. Zároveň pomôžeme aj planéte nakoľko je vlaková doprava ekologickejšia ako letecká.

Návšteva výroby Siemens Mobility

Počas nášho stretnutia sme absolvovali aj exkurziu výrobného závodu, kde sme mali možnosť vidieť skutočnú kvalitu výroby. Samotný výrobný proces je doslova dokonalý. Pri výrobe používajú najmodernejšie technológie a vysoko kvalitné materiály. Výrobca Siemens Mobility je skutočný líder na trhu, čo sa kvality a výrobného procesu týka.

Plánované trasy pre Viaggio

Viaggio bude operovať predovšetkým na diaľkových trasách v západnej Európe. Od Apeninského polostrova až do Škandinávie dokážeme priniesť služby vysokej kvality. Jedným z našich cieľov je priniesť kvalitnú vlakovú dopravu aj na Balkán. Aj tu vieme využiť vlaky od Siemens mobility napríklad ako obnova pravidelného Orient Expressu.

Siemens Vectron

Každú súpravu bude ťahať rušeň typu Vectron od spoločnosti Siemens. Patrí medzi najmodernejšie rušne v Európe. O výnimočnej kvalite svedčí už viac ako 1200 vyrobených kusov. Spoľahlivosť Vectronu meraná železničnými spoločnosťami dosahuje až 99,24%. Maximálna rýchlosť je od 200 km/h do 230 km/h. Obrovskou výhodou je fakt, že jednotlivé rušne môžu operovať takmer v každej krajine Európy. Aj vďaka tomu je Vectron pre našu spoločnosť jasnou voľbou.

Sledujte novinky našej spoločnosti na sociálnych sieťach a našich ENT News!